søndag 21. august 2011

Oppskrifta inngår i en serie der man skal få barn til å spise frukt. Minnet meg om oppskrifter vi brukte i Sogn barnehage i Oslo da jeg var praktikant der for hundre år siden... En kopp av ditt- en kopp av datt og vips.... så ser vi hvordan resultatet blir :-) Blir det ikke tipp topp så prøver vi igjen en annen dag* For barn er prosessen like viktig som resultatet.


Rask eplekake
3-4 epler
1 kopp mel
½ kopp sukker
1 ts bakepulver
Margarin, ca 100 gram

* Fyll hele bunnen av en form med eplebiter (jeg liker å skrelle dem først, men det er ikke nødvendig.
*
* Bland mel, sukker, bakepulver og kanel. Dryss blandingen over eplene. Rist litt på formen så det fordeler seg mellom eplene.
*
* Bruk ostehøvel til å skjære margarin i tynne skiver, og fordel dem over hele kaken.
*
* Sett kaken inn i en kald ovn, still ovnen på 200 grader, og stek på 30 minutter.
*
* Server med én gang, gjerne med en kule vaniljeis eller pisket krem.

Ingen kommentarer: