Jula ble ryddet bort 13. dag jul- utenom lys i vinduene. Kovu prøvde også å "bidra" i ryddinga. Men her havnet han i problemer:-D Her henger han- og kommer hverken opp eller ned. Haha...
Mye underholdning i å ha en ung katt i huset. Skulle gjerne beholde ham! Men han kommer nok tilbake på besøk. Jeg har sans for tigerpusen.
Å rydde ut jula er helt greit. Mor likte å beholde jula så lenge som mulig- 20. dagen som oftest. Jeg pynter aldri før uka før julekvelden utenom gardiner og lys i vinduene. Vinduslys kan vi som bor i mørkelandet egentlig ha hele vinteren. Blir mye triveligere da :)
Jeg er ikke glad i at jula starter i november, slik mange gjør- da er mange lei alt før selve jula kommer. Jul er en lysfest og ei feiring med barna i fokus.
Mange nye tradisjoner har kommet- og mange forsvunnet i mine 50 år. De tradisjonelle juletrefestene der hele grenda møttes på Valatun var et høydepunkt i barneåra. Juletreet sto til taket. Alma Storsveen ledet juletregangen- det var mange sangleker. "Reven rasker over isen", "Så går vi rundt om en enebærbusk" osv. Nissen kom og vi fikk en liten papirpose med appelsin, kjeks og sjokolade. Rosiner også kanskje. I ene rommet fikk alle spise, jeg mener barna fikk kakao og smurte brødskiver. Det var ufattelig varmt! Og småungene løp og løp rundt juletreet... Iblant kom utflytta foreldre med barn til juletrefesten. Kan enda huske da en innfødt skartlibying hadde forvillet seg til Oslo og kom tilbake med en meget livlig by-sønn som klarte å rive juletreet over seg så lysa koblet ut. Ganske artig, er jeg redd vi litt eldre barna syntes :)
Da vi bodde i Bardu samlet vi nabobarna slik at de gikk på dørene og sang. Kledd som små nisser. Det var en koselig tradisjon, især for mødrene- kanskje. Et ordntlig "Bakkebygrenda-kor".
Nisser, duker og julepynt er lagt tilbake i skatollet. Ett helt år til neste jul :)
1 kommentar:
Ikke den mest beskjedne gjesten dere har:)
Legg inn en kommentar